VyšeHrátky přístupné

Snažíme se, aby VyšeHrátky byly pro všechny. Pracujeme na tom a snažíme se každým rokem náš areál i program zlepšovat a dělat ho přístupnější pro co nejvíce návštěvníků se specifickými potřebami.

V případě, že níže nezodpovíme vaše otázky, určitě se na nás obraťe. Budeme rádi i za zpětnou vazbu. Víme, že máme co zlepšovat!

Festivalový areál a jednotlivé festivalové scény

V areálu až k budově Starého purkrabství vedou dvě rovné, pevné cesty. Zbytek prostoru, na kterém se nachází plenérová herna, Velká a malá scéna (šapitó stan) a stan s Baby Barem (kavárnou) a další stánky jel na travnaté ploše.
Na jednotlivé scény se lze dostat po rovině. V celém areálu nenajdete ani schůdek. To však neznamená, že jde o úplnou placku. Terén je různý a plný nerovností.

Na jednotlivých scénách vám v případě potřeby uvolníme místa v první řadě.

Snížené vstupné ZTP + ZTP/P 

V předprodeji i na místě -50% ceny vstupenky + doprovod zdarma.

WC pro osoby s tělesným handicapem

Toaletu pro osoby pohybující se na vozíku je možné najít v budově Starého purkrabství, která je součástí festivalového areálu. Předem upozorňujeme, že místnost bohužel uvnitř nemá zvonek na signalizaci v případě potřeby přivolání pomoci například při pádu z vozíku atp. 

Jak na festival?

Přiznáváme, že cesta na Vyšehrad není nejjednodušší a nejkratší. 

Věříme však, že to zmáknete!

Od tramvaje ze zastávky Výtoň, Ostrčilovo náměstí nebo Albertov:  Vratislavova ulice vás dovede až do Cihelné brány, odkud je to ke Královské a knížecí akropoli už jen kousek. Pozor, tato trasa jde hodně do kopce a chodník je často vydlážděn malými kostkami. 

Od metra C, stanice Vyšehrad: pojedete kolem Kongresového centra, dále ulicí Na Nučance a dostanete se k Táborské bráně Vyšehradu, po hradbách pak dojdete až do festivalového areálu. Tato trasa není tolik do kopce.

Autem?

Nejbližší parkování pro invalidy je v ulici V pevnosti před Jedličkovým ústavem. Odtamtud je to však také ještě kousek cesty. Od tohoto parkovacího místa vede chvilku dlážděný chodník. Poté vás čeká zatáčka doleva do kopečku, cesta už je zde ale asfaltová a vede až do festivalového areálu.


VyšeHrátky pro neslyšící 

Druhým rokem spolupracujeme s organizací KukatkOO, ta nám pomáhá s tlumočením vybraných pohádek do českého znakového jazyka.

Letos poprvé bude ty stejné pohádky neslyšícím zprostředkovávat Česká unie neslyšících skrze simultánní přepis. 

Vybraná představení:

Uši pro princeznu, 5. zář 2024 (12:30 – 13:10): https://connect.boomevents.org/cs/event/83368337a779ab82

Kozí kraviny, 6. zář 2024 (13:30 – 14:05)
https://connect.boomevents.org/cs/event/116450c173aa6ba3 

Toto představení bude aktivně tlumočeno do uměleckého českého znakového jazyka.

Bajaja, 6. zář 2024 (14:30 – 15:20):

https://connect.boomevents.org/cs/event/1b35590a42675654

Kašpárek v pekle, 7. zář 2024 (13:30 – 14:15):

https://connect.boomevents.org/cs/event/9b1b0075a4333749